Dramatiskt när Örebro kvitterade semifinalen mot Växjö

Örebro Hockey kunde kvittera semifinalen mot Växjö efter dramatik. Matchen slutade 3-2 till Örebro efter två mål från Nick Ebert.

· Publicerad: 28 april 2021 · 00.38.

Örebro Hockey tog sista chansen och tvingade fram en femte avgörande match mot Växjö. Men det var nära att gästerna kunde kvittera matchen i Behrn Arena. Örebro hade 3-0, Växjö kom dock tillbaka men Richard Gynge satte pucken i stolpen på nära håll och gästerna kom inte närmaren än sina två mål.

Örebro som var tvungna att vinna började matchen i ett rasande tempo, man såg väldigt övertända ut. Förutom ett tidigt boxplay lyckades dock Örebro få matchen dit de villa ha den. I powerplay kunde Nick Ebert ge Örebro ledningen under första perioden och amerikanen var inte färdig för kvällen.

Annons ▾

Dramatiskt avslut på matchen

Andra perioden blev avgörande för resterande delen av matchen. Emil Larsson kunde lite turligt sätta 2-0 tidigt i perioden. När sedan Växjö fick ett powerplay valde domarna att titta på jumbotronen för en tidigare sekvens. Det resulterade i att Växjöbacken Tim Erixon fick ett matchstraff.

I början av tredje perioden satte Nick Ebert sitt andra mål för kvällen vilket innebar att Örebro nu hade 3-0. Amerikanen gjorde också sin tredje poäng då han hade en assist på Larssons mål. Men här började också gästernas inhämtning, Jack Drury kunde sätta 3-1 och Christian Folin sköt in 3-2. Närmare än Gynges stolpträff kom inte Växjö och efter ett dramatiskt avslut kunde Örebro hålla undan.

Nu väntar en femte avgörande match i Växjö, vinnaren av den matchen kommer att gå till final. Vilket lag som där står för motståndet är i nuläget inte klart. Skellefteå kunde även de ikväll kvittera sin semifinal mot Rögle. Där hade skåningarna 2-0 i matcher och på torsdag kommer den serien att avgöras nere i Ängelholm.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs