Slutspelat för Örebro när Växjö gick till final

Örebro lyckades inte vinna den femte avgörande matchen mot Växjö, man förlorade med 3-1 och nu är det slutspelat för laget.

· Publicerad: 29 april 2021 · 23.11.

Det blev aldrig någon historisk final för Örebro Hockey, matchen borta mot Växjö slutade med en 3-1 seger för hemmalaget. Örebro var utspelade i första perioden men kunde komma tillbaka i tredje och pressade Växjö, närmare än ett mål kom man dock inte.

Växjö inledde starkt och kunde redan efter fyra minuter sätta 1-0 genom Richard Gynge. Perioden blev också en uppvisning i hemmalagets offensiv, Växjö vann även skottstatistiken med 15-1. I slutet av första perioden utökade Brendan Gaunce ledningen till 2-0.

Annons ▾

Men Örebro skulle komma tillbaka och i tredje perioden satte man press mot hemmalaget. Det resulterade i att man fick två puckar i mål, men ett av målen dömdes bort och istället blev Kristian Näkyväs mål den reducering som laget behövde. Dock kunde Brendan Gaunce sätta 3-1 målet i tom kasse med ca 2 minuter kvar av perioden.

Nu är det slutspelat för Örebro medan Växjö är klara för sin tredje final. Istället är det Rögle som blev det historiska finallaget. Det är första gången som klubben tagit sig fram till en SM-final. Samtidigt är det seriens två bästa lag som nu kommer göra upp. Värt att notera är att Växjö, Rögle och Örebro alla spelade i Allsvenskan för 10 år sen.

FIKK - För att alla behövs