Officiellt idag – De lämnar Örebro Hockey

Örebro Hockey kunde under måndagen gå ut med att 6 spelare och 2 tränare lämnar sina uppdrag i klubben, samtidigt ska två nya tränare vara på ingång.

· Publicerad: 3 maj 2021 · 12.43.
Foto: Martin Avedal

Idag blev det officiellt att 6 spelare och 2 tränare lämnar Örebro Hockey. Det har under vintern/våren ryktats mycket om att dessa ska lämna laget men under måndagen kunde klubben bekräfta det.

Det ska handla om Glenn Gustafsson, Joonas Rask, Ludvig Rensfeldt, Daniel Muzito Bagenda och backarna Robin Salo, Jonathan Andersson samt tränarduon Jörgen Jönsson och Christer Olsson. Samtliga personer har tackats officiellt på klubbens Instagram.

Annons ▾

Klar för Islanders, ryktas till Luleå och Djurgården

Var dessa herrar befinner sig kommande säsong är i nuläget oklart. Bara att Robin Salo kommer åka över till NHL för att försöka ta en plats i New York Islanders är bekräftat. Joonas Rask och Jonathan Andersson har ryktats till Luleå medan Ludvig Rensfeldt uppges vara klar för Djurgården.

En annan spelare som ryktas till Djurgården är Glenn Gustafsson men där har även Växjö förekommit i samtalen. Daniel Muzito Bagenda har förts ihop med den nyligen degraderade klubben HV71, men där Sportbladet uppgett att Bagenda istället är klar för Oskarshamn. Tränarduon Jörgen Jönsson och Christer Olsson ska vara aktuella för jobb i Schweiz.

Samtidigt förekommer det rykten om att tränare ska komma till Örebro. Både Stefan Nyman och Stefan Klockare ska vara klara som ersättare till Jönsson och Olsson. Det här är också uppgifter som kommit från Sportbladet.

FIKK - För att alla behövs