Deniz Hümmet hjälte när ÖSK tog årets första seger

ÖSK kunde under lördagen spräcka sin mardrömsnolla och tog första segern i årets allsvenska säsong, matchhjälte blev Deniz Hümmet.

· Publicerad: 8 maj 2021 · 21.22.

Säsongstarten på årets allsvenska säsong har varit en mardröm för ÖSK. Nollade i fyra matcher och enbart en inspelad poäng, matchen mot Halmstad var viktig. För ÖSK fanns det bara ett mål, spräck nollan.

Trots att det var långt ifrån en av de bättre spelade matcherna på Behrn Arena fick det ett lyckligt slut för hemmalaget. När domaren blåste av stod det 1-0 på tavlan och ÖSK kunde bärga tre viktiga poäng, även om man var helt utspelade under andra halvlek.

Annons ▾

Deniz Hümmet sköt det viktiga målet

Första halvlek var långt från underhållande, spelet hade någon bottenlagsbetoning över sig. ÖSK som var i behov av mål hade bara en riktigt bra målchans under halvleken. Jake Larsson som även hade skottet mot mål såg pigg ut och var bäst i hemmalaget.

Andra halvlek hade knappt börjat när Erik Björndahl vann en duell och hittade David Seger som i sin tur skickade bollen mot Deniz Hümmet. 1-0 var ett faktum och ett vilt glädjejubel bröt ut i ÖSK-lägret när Hümmet spräckte mardrömsnollan.

Resterande matchen var dock en kamp för ÖSK som fick hålla tillbaka ett högt pressande Halmstad. Trots en seger idag så ser inte spelet bra ut för ÖSK. Mycket med arbete återstår och risken för en mörk vår är fortfarande stor.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs