Örebro Hockey värvar Marcus Hardegård från Timrå

Örebro Hockey kunde under måndagen presentera kommande säsongs första nyförvärv, det är backen Marcus Hardegård som ansluter från Timrå.

· Publicerad: 17 maj 2021 · 18.28.
Marcus Hardegård med nr 7 på tröjan i en match mot Örebro i Oktober 2018. Foto: Martin Avedal

Örebro Hockey har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Det var under måndagen som man kunde meddela att man gjort klart med backen Marcus Hardegård.

— Vi är jätteglada att kunna välkomna Marcus. I Marcus får vi in en storväxt back i en bra ålder och som besitter många kvaliteter som vi gillar. Vi ser framemot att jobba med Marcus i vår miljö och det ska bli spännande att följa hans framfart hos oss, säger sportchefen Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Marcus Hardegård ansluter från Timrå

Den 24-årige backen Marcus Hardegård kommer från spel i Timrå. En klubb som de två senaste säsongerna har spelat i Hockeyallsvenskan. Hardegård var förra veckan med om att ta tillbaka Timrå till SHL. Dessutom spelade han i klubben senast de var i högsta serien.

Marcus Hardegård har under Timrås sejour i Hockeyallsvenskan vuxit fram till en poängstark back. De två senaste säsongerna har han noterats för 25 poäng per säsong. Men trots poängsuccé och avancemang till SHL lämnar han klubben för spel i Örebro.

— Det ska bli otroligt roligt att komma till Örebro. Jag har hört mycket bra om Örebro och fått ett ruskigt proffsigt intryck av klubben. Örebro spelar en bra ishockey och har verkligen visat att man tar steg framåt och vill vinna. Det ska bli inspirerande att komma till Örebro och jag hoppas att publiken får komma tillbaka nu för jag har hört att det är ett sjukt tryck i arenan, säger Marcus Hardegård på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs