Victor Edvardsen derbyhjälte för Degerfors

Degerfors vann derbyt mot ÖSK hemma på Stora Valla, detta efter att Victor Edvardsen skjutit tre mål, han blev matchens ende målskytt.

· Publicerad: 18 maj 2021 · 23.23.
Victor Edvardsen sköt tre mål mot ÖSK. Arkivbild: Martin Avedal

Tisdagen den 18 maj spelades det första allsvenska derbyt mellan Degerfors och Örebro SK på över 20 år. Och stor derbyhjälte blev Genom sitt som sköt ett Hat-trick när Degerfors slog ÖSK med 3-0.

Hemmalaget dominerade i början av matchen och ÖSK hade svårt att hänga med. Edvardsen kunde nicka in 1-0 redan efter 19 min och kunde i den 29:e minuten på ett friläge sätta 2-0. I andra halvlek punkterade han matchen när han i den 76:e minuten kunde rycka ifrån ÖSK-försvaret och skjuta in bollen.

Annons ▾

Genom sitt Hat-trick har nu Victor Edvardsen gjort fem mål totalt. De andra två kom i hemmasegern mot Djurgården. För ÖSK innebar förlusten att deras positiva trend med två segrar nu är bruten. I nästa omgång tar Örebro emot Malmö på Behrn Arena, samtidigt spelar Degerfors borta mot Halmstad.

FIKK - För att alla behövs