Örebro Hockey värvar centern Jani Lajunen

Örebro hockey kunde under torsdagen meddela att de värvar den finske centern Jani Lajunen, han kommer närmast från spel i HC Lugano.

· Publicerad: 20 maj 2021 · 17.48.
Jani Lajunen i kvartsfinalen mot Örebro 2015, samma säsong han blev svensk mästare. Foto: Martin Avedal

Örebro Hockey har värvat den finske centern Jani Lajunen. Detta kunde klubben under torsdagen meddela. Lajunen kommer närmast ifrån den schweiziska klubben HC Lugano, han är också svensk mästare med Växjö.

— Jättekul att Jani väljer att komma till oss. Som spelare är Jani en pålitlig och smart center som kommer passa väldigt bra in i vårt lagbygge. Med sin storlek, smartness och hårda arbete kommer Jani vara en viktig pusselbit i alla delar av spelet, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Jani Lajunen är en meriterad center

Den 30-årige Jani Lajunen har ett imponerande CV, två gånger finsk mästare med Blues och Tappara. Han har också vunnit SM-guld med Växjö 2015, en klubb han tillhörde i två säsonger. Han har dessutom ett VM-Guld och ett VM-silver i medaljskåpet. De fyra senaste säsongerna har han spelat i Schweiz och HC Lugano.

Jani Lajunen säger på Örebro Hockeys hemsida att han ser framemot att spela i klubben. Framför allt vill han vara med och bygga vidare på den succé Örebro gjorde förra säsongen. Dessutom är han god vän med Örebrobacken Kristian Näkyvä.

— Jag och Kristian känner varandra jättebra och är goda vänner. Han har pratat väldigt gott om Örebro och det ska bli kul att få spela tillsammans med honom igen, säger Jani Lajunen på Örebro Hockeys hemsida.

FIKK - För att alla behövs