Effektivt KIF Örebro slog Växjö med 4-1

Lördagen den 22 maj tog KIF Örebro emot Växjö hemma på Behrn Arena, det slutade med en 4-1 seger till KIF efter två mål från Karin Lundin.

· Publicerad: 22 maj 2021 · 19.53.

KIF Örebro tog tre nya poäng under lördagen när de hemmaslog Växjö. Och laget fick en drömstart då man redan efter 81 sekunder satte 1-0. Slutresultatet skrevs till 4-1 trots att gästerna stora delar under matchen styrde spelet.

KIF Örebro fick som sagt en drömstart i matchen mot Växjö. Redan efter 81 sekunder kunde Jenna Hellstrom skicka in ett långskott som helt ställde Katlynn Fraine i gästernas mål. Men trots det tidiga målet skulle Växjö skapa press mot KIF utan att egentligen förvalta det.

Annons ▾

Karin Lundin sköt två nya mål mot Växjö

Hon var KIF:s bästa målskytt förra säsongen och Karin Lundin verkar inte slå av på farten. I dagens match slog hon till två gånger om. Första målet kom efter ett fint inlägg från Sophia Redenstrand och det andra efter fint förarbete från Jenna Hellstrom. Hellstrom som återvände till KIF inför denna säsong har visa bra form.

KIF gick till pausvila med 3-0 på resultattavlan. I andra halvlek fortsatte Växjö att pressa tillbaka KIF och gästerna skulle få utdelning. I den 66:e matchminuten kunde Emmi Alanen skicka in reduceringen. Men hemmalaget punkterade matchen i den 89:e när inhopparen Dessislava Dupuy fastställde slutresultatet 4-1.

I skrivande stund återfinns KIF Örebro på en femteplats i tabellen med tre segrar och 10 inspelade poäng. Växjö som enbart tagit en poäng än så länge återfinns i botten av tabellen, de har släppt in 10 mål och enbart gjort två, ett av de målen kom idag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs