Joel Mustonen återvänder till Örebro Hockey

Örebro Hockey kunde under onsdagen meddela att forwarden Joel Mustonen återvänder till klubben efter fyra säsongen i Frölunda.

· Publicerad: 26 maj 2021 · 11.57.
Joel Mustonen i match med Örebro under 2016. Foto: Martin Avedal

Joel Mustonen återvänder till Örebro Hockey, detta kunde klubben under onsdagen bekräfta. Han ansluter från Frölunda där han de senaste fyra säsonger har spelat. Mustonen spelade i Örebro mellan 2015 och 2017.

— Det känns verkligen skitkul och jag är taggad på att komma tillbaka till Örebro. Jag trivdes väldigt bra under min förra sväng i Örebro och att nu få komma tillbaka ska bara bli väldigt roligt, säger Joel Mustonen på klubbens hemsida.

Annons ▾

Joel Mustonen vann SM-Guld med Frölunda

Den 28-årige Joel Mustonen är född i Finland men fostrad i Skellefteå AIK, samma klubb skulle han även göra sin elitseriedebut i. Efter två säsonger i finska ligan anslöt Mustonen till Örebro inför säsongen 2015-16. Totalt blev det 41 poäng på 90 matcher under första sejouren.

Efter två säsonger i Örebro blev det en avstickare till Pelicans och finska ligan igen. Men samma säsong återvände Joel Mustonen till SHL och Frölunda, en klubb han kom att representera under fyra säsonger. Där vann han SM-Guld 2019 samt dubbla titlar i Champions Hockey League.

— Det känns jättekul att välkomna Joel tillbaka till Örebro Hockey. Joel är en hårt jobbande spelare som är väldigt laglojal och du vet alltid vad du får av Joel. Vi får in en kanonkille som vi känner bra sedan tidigare och som kommer passa bra in i gruppen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

FIKK - För att alla behövs