KIF föll tungt mot regerande mästaren BK Häcken

KIF Örebro föll tungt när regerande mästaren BK Häcken kom på besök, gästerna vann med 0-3 efter att ha pressat tillbaka hemmalaget.

· Publicerad: 30 maj 2021 · 21.12.

Söndagen den 30 maj tog KIF Örebro emot regerande mästarna BK Häcken hemma på Behrn Arena. Det blev en tuff match för hemmalaget som blev tillbaka pressade, gästerna kunde tillslut vinna med 0-3.

BK Häcken vann hela damallsvenskan förra säsongen men då under namnet Kopparbergs/Göteborg FC. I vintras kom besked om att klubben skulle upphöra men istället tog Häcken över. Säsongens lag ser också starkt ut då man värvat Lotta Ökvist och fått tillbaka mammalediga Elin Rubensson.

Annons ▾

BK Häcken pressade tillbaka KIF som fött tungt

BK Häcken satte fart direkt och tog kommandot i matchen, lagets anfallsstjärna Stina Blackstenius låg högt och fiskade efter bollar. Hon låg också bakom Häckens första mål, Blackstenius sköt ett skott som hamnade hos Lotta Ökvist och 0-1 var ett faktum. KIF hade dock där innan haft ett jätteläge att göra mål.

Gästerna fortsatte att pressa tillbaka KIF under andra halvlek, men hade svårt att få in bollen. Hemmalaget slet i försvaret men i den 72:e matchminuten kom 0-2, denna gång var det Stina Blackstenius själv som gjorde mål. Ett par minuter senare blev också KIF:s Jenna Hellstrom utvisad.

BK Häcken avslutade dagen med att även göra 0-3 genom inhoppande Diljá Ýr Zomers. För KIF var det här en tung förlust men samtidigt mötte de ett av Sveriges främsta lag. Nu väntar AIK borta för KIF, en av årets nykomlingar som i denna omgång förlorade hemma mot Rosengård med 0-7.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs