KIF Örebro stöttar Örebro Volley ekonomiskt

Fotbollsklubben KIF Örebro kunde under tisdagen meddela att de kommer stötta Örebro Volley ekonomiskt, man vill även att fler ska göra det.

· Publicerad: 1 juni 2021 · 17.34.
Arkivbilder: Martin Avedal

KIF Örebro meddelade under tisdagen att de stöttar Örebro Volley ekonomiskt. Detta då den anrika volleybollklubben har flaggat för en ansträngd ekonomi, framför allt under den rådande pandemin. KIF stöttar med 10000 kr och uppmanar andra till att bidra.

— Ett av Örebros framgångsrika elitlag har det tufft. Det är Örebro Volley, som flaggat för att verksamheten är i fara, och de har vädjat till både kommunen och Örebroarna om hjälp, skriver KIF Örebro på sin hemsida.

Annons ▾

 Det får damallsvenska KIF Örebro DFF att sträcka ut en hjälpande hand – och uppmanar samtidigt också fler i Örebro att hänga på. KIF tar första steget och stöttar Örebro Volley med 10 000 kronor, skriver man också.

Kommentarer om initiativet från KIF

— Det här är ett av de bästa styrelsebeslut jag varit med och fattat. Vi som verkar inom damelitidrotten måste finnas där för varandra när det blåser. Vi i KIF kan relatera till situationen volleybollen befinner sig i. Det är inte lätt att bedriva elitverksamhet på damsidan i någon idrott, det är inte enklare med en pandemi som sveper in över idrotten generellt. Vi vet att Örebro Volley kan resa sig ur detta, både med hårt arbete men också med ett varmt stöd från Örebro. Vi tar nu första steget och lägger 10 000 kronor. Vilka hänger på? Tillsammans räddar vi Örebro Volley och ett av Örebros mest framgångsrika elitlag genom tiderna, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

— Örebro volley är tacksamma och glada att KIF Örebro har tagit detta initiativ för att stötta oss och elitidrott för damer i Örebro. Tillsammans är vi starka, tillsammans ska vi sätta Örebro på kartan med två av Sveriges bästa damelitlag. Det här är bra början på ett samarbete vi tror kommer vara framgångsrikt för oss båda. Örebro behöver de förebilder som KIF Örebro och Örebro volley är för att stimulera tjejer att idrotta i Örebro, säger Annsofie Erlingmark, styrelseledamot Örebro Volley.

FIKK - För att alla behövs