Så många ungdomar har fått feriepraktik i Örebro kommun

Under torsdagen kunde Örebro kommun meddela att 2 064 ungdomar har fått feriepraktik i sommar, de kommer jobba i tre veckor.

· Publicerad: 10 juni 2021 · 17.00.
Arkivbild

Örebro kommun erbjuder under sommaren 2 064 ungdomar feriepraktik. Redan nästa vecka är det dags för de första ungdomarna att börja på sina sommarjobb. Detta skriver kommunen om i ett pressmeddelande.

Örebro kommun informerar också om att från början erbjöds 1 600 ungdomar feriepraktik, men tack vare utökade medel har nu fler fått chansen.

Annons ▾

Feriepraktik för ungdomar födda 2003–2005

Ungdomar födda 2003–2005 kunde i år söka feriepraktik där de, under max tre veckor och högst 90 timmar, får feriepraktik inom offentlig sektor, olika organisationer eller föreningslivet. I första perioden går 1 043 unga ut på sina praktikplatser, i andra perioden är det 486 ungdomar och den sista 535 stycken.

— Först och främst roligt att vi kan erbjuda strax över 2 000 ungdomar feriepraktik. Kanske är det den allra första kontakten med arbetslivet för vissa. Dessutom bra att vi kunde erbjuda platser till fler än planerat eftersom feriepraktiken är en bra och viktig chans till arbetslivserfarenhet, säger Thomas Strömberg, samordnare för feriepraktiken.

Läs mer om Örebro kommuns feriepraktik på https://www.orebro.se/feriepraktik 

FIKK - För att alla behövs