Polis blev sparkad i ansiktet under ingripande

Polisen rapporterar om en stökig natt i Örebro, bland annat ska en polis blivit sparkad i ansiktet under ett ingripande i Stadsparken.

· Publicerad: 12 juni 2021 · 10.54.
Polis i Örebro

Det var en stökig natt i Örebro rapporterar polisen på sin hemsida. Vid två tillfällen blev man larmade till Stadsparken i centrala Örebro, vid ett av ingripandena blev en polis sparkad i ansiktet.

Enligt uppgifter skall polisen blivit larmade till Stadsparken runt kl 23:47, detta då flera personer ska slagits med varandra. Det ska även förekommit hög berusningsnivå på platsen. En person ska fört till sjukhus för vård efter ett slagsmål.

Annons ▾

Polis blev sparkad i ansiktet

Vid klockan 00:20 blev polisen på nytt larmade till Stadsparken. Det var då som en polis blev sparkad i huvudet. Patrullen hade lämnat sitt fordon och skulle undersöka ett ärende när en man springer fram och sparkar på polisbilen.

Patrullen observerar detta och konfronterar mannen och genomför ett ingripande. Det var även under detta ingripande som mannen sparkade en av poliserna i ansiktet. Mannen blir omhändertagen för LOB.

Polisen som fick sparken i ansiktet fick uppsöka sjukvård efter händelsen. Den omhändertagne mannen är i nuläget bland annat misstänkt för våld mot tjänsteman.

FIKK - För att alla behövs