KIF föll mot Kristianstad efter ovädrets framfart

Söndagen den 20 juni tog KIF emot Kristianstad på Behrn Arena, gästerna vann matchen efter att domaren tillfälligt stoppat spelet pga åska.

· Publicerad: 20 juni 2021 · 21.45.

Första matchen med utökat tillåten publik efter att Coronarestriktionerna införts. Men fotbollsfesten kom av sig när KIF Örebro förlorade mot Kristianstad med 0-2. Dessutom fick matchen i den 86:e minuten avbrytas när ett åskoväder drog in över Örebro.

Det var laddat för fotbollsfest på Behrn Arena, för första gången sen Coronarestriktionerna införts kunde KIF Örebro välkomna runt 500 personer till sin match. För motståndet stod Kristianstad, ett lag KIF haft svårt med de senaste säsongerna.

Annons ▾

Kristianstad tog en tidigt ledig

Matchen fick den sämsta tänkbara starten för KIF Örebro. Redan i den 5:e matchminuten kunde Sveindis Jane Jonsdottir ge Kristianstad ledningen. Detta efter en märklig situation i KIF:s backlinje där målvakten Tove Enblom nickade bort bollen som oturligt hamnade hos Jonsdottir.

Första halvlek blev en rätt så stängt historia där bägge lagen mest försökte erövrar bollen. I andra halvlek pressade KIF för en reducering men saknade skärpan i avsluten. När Kristianstad fick en frispark i den 86:e minuten small det till över Behrn Arena och domaren valde att bryta matchen.

När Åskovädret hade dragit över återstod ca 10 minuter av matchen, inklusive stopptid. Och det hände mycket under den korta tiden. Therese Sessy Åsland kunde utöka Kristianstads leding till 0-2. Direkt efteråt fick KIF en straff som Karin Lundin brände vilket innebar att Kristianstad tog hem segern med just 0-2.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs