Filmen Lantisar visas på SVT under juli

Backa Studios långfilm Lantisar kommer under juli visas på Sveriges Television samt SVT Play, bakom filmen ligger ett Vedevågbaserat filmbolag.

· Publicerad: 1 juli 2021 · 10.13.
Foto: Backa Studios

Det var i augusti 2019 som filmen Lantisar hade svensk premiär på festivalen Kultur på landsbygd. Filmen är skapad av ett Vedevågbaserat filmbolag och handlar om en ung kvinna som återvänder till sin hembygd.

Nu kommer filmen att visas på SVT 1 samt att den kommer finnas tillgänglig hela juli på SVT Play. Bakom Lantisar står filmskaparna Malin Dahl och Johnny Wernersson. Det är även de som driver det Vedevågbaserade filmbolaget Backa Studios.

Annons ▾

— Vi är jättestolta att vi som filmbolag i Lindesberg, utanför storstäderna, lyckades ro detta projekt hela vägen i hamn från start av manus 2018 till inspelning, visning på biografer runt om i landet och världen, festivalpriser, Guldbagge, streamingtjänster och nu slutligen SVT som ger hela Sverige chansen att se vår film, säger Johnny Wernersson och Malin Dahl.

Lantisar är en film om att hitta hem

Lantisar handlar om Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm. Men kallas hem till landsbygden och sin pappa, som hon brutit kontakten med. Hennes upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.

Med humor men också med svärta skildras mänskliga relationer i en modern landsbygdsmiljö. Alla medverkande i filmprojektet lever och verkar på landsbygden. Filmen vill ge en annan bild av landsbygden än den som möter oss i många andra landsbygdsskildringar.

Filmen kommer visas på SVT 1 tisdag 6 juli kl 13.10. Därefter kan man även beskåda den på SVT Play under hela juli. I filmen syns bland annat skådespelarna Ellen Helinder, Peter Sjöquist och Christoffer L. Jonsson.  

FIKK - För att alla behövs