KIF kryssade mot Rosengård – bröt förlusttrend

Lördagen den 3 juli tog KIF Örebro emot Rosengård hemma på Behrn Arena, matchen slutade 0-0 och KIF bröt en negativ förlusttrend.

· Publicerad: 3 juli 2021 · 18.02.

Efter fyra raka förluster bröt äntligen KIF Örebro sin negativa trend. Och det kom inte mot vilket lag som helst, utan seriedominanten Rosengård. Matchen slutade 0-0 och gästerna var överlägsna men fick aldrig bollen i mål.

Den senaste tiden har varit jobbig för KIF, laget förlorade sin fjärde raka match efter 4-1 borta mot Linköping i förra omgången. Dagens motstånd var inte sämre, då Rosengård är serieledare med nio segrar och enbart en oavgjord match. Dessutom har laget en målskillnad på 23-2.

Annons ▾

Rosengård dominerade hela matchen

Rosengård skulle också dominera matchen och var helt överlägsna när det kom till spelövertag. Ledda av en farlig högerkant med Fiona Brown, Hanna Bennison och Nathalie Björn utmanade man KIF:s backlinje. På vänsterkanten var veteranen Olivia Schough ett ständigt hot med sina inlägg och löpningar.

Trots detta spelövertag fick aldrig Rosengård hål på KIF och en storspelande Cecilía Rán Rúnarsdóttir. Den unga målvakten var fantastisk i denna match men fick också hjälp av ett bra försvar. Även mittfältet slet hårt idag där Nathalie Hoff Persson och Carly Wickenheiser slog bort många bollar.

Poängen var viktig för KIF som bröt sin förlustsvit och dessutom undvek att halka längre ner i tabellen. I nästa omgång tar KIF emot Hammarby hemma på Behrn Arena, den matchen spelas på torsdag. Hammarby förlorade idag hemma mot Vittsjö, men sist de mötte KIF vann man med 5-0.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs