Örebro Hockey värvar forwarden Juuso Puustinen

Örebro Hockey kunde under lördagen presentera ett nyförvärv, det är den finländske forwarden Juuso Puustinen som ansluter från Sibir Novosibirsk.

· Publicerad: 3 juli 2021 · 20.45.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Hockey kunde under lördagen presentera ett nytt nyförvärv. Det är den finländske forwarden Juuso Puustinen som ansluter från spel i KHL. Där han spelade i klubben Sibir Novosibirsk.

— Det känns jättebra att vi lyckats landa Juuso i en kamp med andra klubbar. Vi får in en högerfattad spelare som besitter alla kvaliteter för att vara en toppspelare i vårt lag, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Juuso Puustinen ska ha ett bra skott

Den 33-årige Juuso Puustinen är född i finska Kuopio och fostrad i klubben KalPa. Men han spelade aldrig i klubben på seniornivå utan hamnade i WHL och Kamloops Blazers. När han kom tillbaka till Finland blev det spel i Blues och HPK innan han återvände till Nordamerika och AHL-klubben Milwaukee Admirals.

Efter två år i AHL återvände Juuso Puustinen till finska ligan och sköt ett flertal mål i klubbarna HIFK och JYP, framför allt i JYP där det blev 30 mål och 51 poäng på 53 matcher. Niklas Johansson skriver på Örebro Hockeys hemsida att Puustinens främsta vapen är hans skott. Själv är Puustinen förväntansfull att komma till Örebro.

— Jag känner några av de finska spelarna sedan tidigare. För ett par dagar sedan pratade jag med Robert Leino och efter det kände jag att Örebro kommer vara helt rätt för mig, säger Juuso Puustinen.

FIKK - För att alla behövs