Gratis guidningar i Stripa gruva under sommaren

Under tisdagen kunde Lindesbergs Kommun meddela att de erbjuder gratis guidningar i Stripa gruva under sommaren. Det kommer finnas tre olika varianter.

· Publicerad: 6 juli 2021 · 14.52.
Foto: Lindesberg Kommun

Lindesbergs Kommun kunde under tisdagen meddela att de erbjuder gratis guidningar i Stripas gruva under sommaren. Det finns tre olika typer av guidningar som de nyfikna och intresserade kan ta del av.

— En guidad tur för de nyfikna – följ med på en promenad i samhället vid Stripa gruva. Vi passerar arbetarbostäder, Kooperativa handelsbolagets affärslokal, Templet – IOGT, NTO med mera, säger museitjänstemannen Helen Sannerstedt.

Annons ▾

Tre olika guidningar i Stripa gruva 

Det kommer förekomma tre olika guidningar i Stripa gruva. De leds av den tidigare nämnda museitjänstemannen och kultursekreteraren Helen Sannerstedt. Men också av Sara Sporre som är kultursekreterare och Magnus Jerlström som är arkivarie.

De första guidningarna kommer äga rum fredag den 9 juli och fredag den 16 juli kl 14.00. Turen tar cirka 1 ½ timme och är gratis. I Augusti kommer Sara Sporre ha familjeguidningar , datum och tid är den 4-5 augusti kl 10.00 och 13.00. Dessa måste man boka genom Turistbyrån på 0581-81170.

I september är det Magnus Jerström som står för guidningarna. Han kommer ta emot grupper för specialguidningar. Vill man boka en sådan guidning når man Magnus på 0581-81150.

FIKK - För att alla behövs