Första SM-guldet för Örebro Black Knights

Örebro Black Knights herrar blev idag för första gången svenska mästare i amerikansk fotboll, de besegrade Stockholm Mean Machine med 28-14.

· Publicerad: 10 juli 2021 · 19.58.

Det amerikanska fotbollslaget Örebro Black Knights vann idag sitt första SM-Guld. Detta efter att på hemmaplan besegrat förra årets finallag Stockholm Mean Machine med 28-14. Segern grundlades i den tredje quartern.

Örebro Black Knights hade inför finalen på Behrn Arena tagit sex SM-silver var av det senaste 2017. Stockholm Mean Machine förlorade finalen förra året efter att ha vunnit den två år på rad. Noterbart var att det var den första finalen sen 2008 som Carlstad Crusaders inte gjorde upp och guldet.

Annons ▾

Trevor Vasey och Johannes Lindéus visade vägen för Black Knights

Finalen mellan de bägge lagen blev så där jämn och spännande som man kan önska av en final. Mean Machine tog ledningen med 0-7 efter touchdown och field goal. Men Black Knights svarade när Trevor Vasey hittade Johannes Lindéus för hemmalagets första touchdown, dock missade man field goalet och när de bägge lagen gick ut för halvtidsvila stod det 6-7 till bortalaget.

I den tredje quartern tog matchen verkligen fart, Trevor Vasey fixade på egen hand en ny touchdown och istället för field goal satsade man på två poäng. Jimmy Palmborg som inför finalen meddelat att det blir hans sista match fixade 14-7 till Black Knights. Mean Machine gav sig dock inte och kunde kvittera genom en ny touchdown och ett field goal.

Vid resultatet 14-14 såg det ut att fortsätta bli en jämn tillställning, men Hjalmar Gertsson kunde springa sig fri och återigen ge sitt lag ledningen. Black Knights gick upp till 21-14 och i sista quartern punkterade Johannes Lindéus matchen med sin andra touchdown. När domaren blåste av matchen kunde man konstatera att Black Knights hade vunnit med 28-14 och är nu för första gången svenska mästare.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune    

FIKK - För att alla behövs