Minnesstund p.g.a flygplansolyckan på torsdag

På torsdag kl 14.00 kommer en minnesstund p.g.a flygplansolyckan vid Örebro flygplats att hållas i Stadsparken. Detta för att hedra de omkomna.

· Publicerad: 11 juli 2021 · 15.29.
Foto: Örebro Tribune

Under söndagen kunde Örebro Kommun på sin hemsida informera om att man på torsdag kommer hålla en minnestund. Detta p.g.a den tragiska flygplansolycka som inträffade på Örebro flygplats. Minnestunden kommer hållas i Stadsparken.

— Med anledning av den tragiska olyckan vid Örebro flygplats planeras en minnesstund att hållas på torsdag den 15 juli kl. 14 i Stadsparken, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Nio personer omkom vid olyckan

Det var i torsdags kväll som nio personer omkom vid en flygplansolycka vid Örebro flygplats. De omkomna ska vara åtta fallskärmshoppare från Örebro Fallskärmsklubb samt en pilot. Flygplanet ska efter start ha kraschat bredvid landningsbanan.

Minnesstunden arrangeras av Länsstyrelsen i Örebro län i samarbete med Örebro Fallskärmsklubb, Svenska kyrkan, Örebro kommun och länets kommuner. Allmänheten inbjuds att närvara för att visa sitt deltagande och hedra de avlidna.

Örebro Kommun vill också informera om att minnesstunden kommer att genomföras med hänsyn till aktuella restriktioner på grund av pandemin. Vissa begränsningar kan därmed förekomma på platsen.

FIKK - För att alla behövs