SIA återkallar glass efter kemikalielarm

Företaget SIA Glass hat återkallat ett flertal produkter efter ett kemikalielarm, men de första proverna visar inga spår efter Etylenoxid.

· Publicerad: 16 juli 2021 · 21.11.
Foto: SIA Glass

Företaget SIA Glass har genom ett pressmeddelande informerat om att de återkallat ett flertal glassprodukter. Detta då deras leverantör har funnit Etylenoxid i ett stabiliseringsmedel som använts i tillverkningen.

— Vi har blivit informerade av vår leverantör att de funnit Etylenoxid i stabiliseringsmedel som använts i tillverkningen av ingredienser till produkter. Vi beklagar det inträffade. Konsumenter uppmanas att kontakta butiken där de köpte produkterna för ersättningsprodukt eller retur, skriver man i pressmeddelandet.

Annons ▾

Inte funnit några spår av Etylenoxid

I samma pressmeddelande vill också SIA Glass meddela att företaget själva gjort analyser av produkterna men inte hitta något spår av Etylenoxid. Vilka produkter det ska handla om går att läsa på bilden nedanför.

— Vi har gjort en teoretisk beräkning utifrån uppgifterna från vår leverantör och konstaterar att nivåerna i slutprodukten är så låga att de ej är mätbara. Vi har även analyserat ett prov som inte visar något innehåll av Etylenoxid och ett annat prov är under analys just nu, svar väntas i början av augusti.

FIKK - För att alla behövs