ÖSK bröt förlustsvit vid kryss mot AIK

ÖSK tog måndagen den 26 juli emot AIK på Behrn Arena, matchen slutade 1-1 efter att gästerna kvitterat under andra halvlek.

· Publicerad: 26 juli 2021 · 23.25.

Efter fem raka förluster tog ÖSK ikväll poäng efter 1-1 hemma mot AIK. Trots att Östersund samtidigt förlorade hemma mot Halmstad ligger Örebro kvar i botten av tabellen. Då bägge lagen har åtta poäng men ÖSK betydligt sämre målskillnad.

Matchen skulle bli Nahir Besara och Jiloan Hamads första framträdanden i ÖSK efter värvningarna. Men Hamad klev av redan efter uppvärmningen och ersattes av Dennis Collander. Och Collander skulle få en bra start på matchen då han i den 26:e matchminuten gav hemmalaget ledningen.

AIK kvitterade på hörna

Gästade AIK hade trots underläget spelövertag men under första halvlek såg de bleka ut. De mest rullade boll mellan varandra på mittfältet. Det var i andra halvlek som man på allvar började pressa ner ÖSK i sin försvarszon.

Med sina tillresta fans i ryggen kunde AIK tillslut forcera in en kvittering på en hörna, mitt under en massiv press. Sebastian Larsson hittade framför målet Nabil Bahoui som kunde nicka in bollen. Målet kom i den 61:e minuten och följdes upp av en till massiv press, men AIK kunde inte förvalta de chanser de fick, matchen slutade 1-1.

ÖSK borde vara nöjda över att ha brutit sin förlustsvit samt tagit poäng mot ett topplag. Men situationen är den samma som innan avspark, Örebro ligger sist. Nu är man piskade att vinna en tuff bortamatch mot Sirius nästa måndag. Därefter möter man Mjällby hemma den 8:e augusti, detta kommer bli en viktig nyckelmatch, då Mjällby ligger på kvalplats.