Karin Lundin lämnar KIF Örebro för Fiorentina

Karin Lundin lämnar KIF Örebro för spel utomlands, enligt uppgifter från Sportbladet ska hon vara klar för den italienska klubben Fiorentina.

· Publicerad: 29 juli 2021 · 17.51.

KIF Örebro kunde under torsdagsförmiddagen meddela på sin hemsida att anfallsstjärnan Karin Lundin lämnar klubben. Enligt Sportbladet ska 26-åringen vara klar för spel i italienska Fiorentina.

Karin Lundin kom till KIF Örebro inför säsongen 2020 och slog igen stort då hon blev klubbens skyttedrottning med 11 mål. Under den nuvarande säsongen har hon hunnit med att skjuta fyra mål. Men nu kommer hon lämna för spel utomlands.

Annons ▾

— Det är inte förvånande att europeiska klubbar vill ha henne. Vi är superglada att Karin nu får ett utlandsäventyr, det är hon verkligen värd, säger KIF:s sportchef Jonas Nilsson.

Karin Lundin blev målgöraren KIF saknade

Karin Lundin kom till KIF som ett oprövat kort, hon hade fått begränsad med speltid i Kopparbergs/Göteborgs FC. Men i sin nya klubb exploderade hon och sköt många viktiga mål. Hon blev den målgörare som klubben saknade sen Sanna Talonen valt att avsluta karriären.

Karin Lundin väljer att tacka sina lagkamrater och KIF Örebro på klubbens hemsida. Hon skriver räven att det ska bli spännande att testa spel utomlands.

— Jag vill tacka mina lagkamrater och klubben för den här tiden. Jag har trivts otroligt bra i klubben sedan dag ett, tack vare alla fina människor i och runt laget. Jag kom till KIF för att få en bra miljö att utvecklas i, och det har jag fått, säger Karin Lundin.

FIKK - För att alla behövs