ÖSK tappade poäng hemma mot Mjällby

Lördagen den 7 augusti tog ÖSK emot Mjällby hemma på Behrn Arena, matchen slutade 2-2 efter ett sent mål från gästerna som också var en man kort.

· Publicerad: 7 augusti 2021 · 22.09.

Trots en drömöppning och en man mer på planen kunde inte ÖSK idag utnyttja situationen utan tappade poäng hemma mot Mjällby. Jumbomatchen mellan den bägge lagen slutade 2-2 efter att gästerna gjort mål i den 84:e matchminuten.

Dagens möte på Behrn Arena hade stor betydelse för de bägge lagen. Det handlar om fortsatte spel i Allsvenskan eller en tur ner till Superettan. ÖSK kom till spel men en blytung bortaseger mot Sirius med Mjällby hade förlorat borta mot Kalmar. ÖSK låg dessutom på kvalplats.

Mjällby kvitterade med en man kort

ÖSK fick en drömöppning på matchen, redan i den 8:e minuten slog Nahir Besara till. Han låg bakom segern mot Sirius och inledde dagens match strålande. Mjällby skulle dock kvittera genom Joel Nilsson i den 22:e minuten. Men i den 27:e fick gästernas Enock Kofi Adu sitt andra gula och blev utvisad.

Med en man mer på planen kunde ÖSK forcera in ledningsmålet tidigt i andra halvlek. Dennis Collander slog till med en fint skott som hittade nätmaskorna bakom Carljohan Eriksson. ÖSK gick för ett tredje mål men lyckades inte hitta rätt trots bra press och många inspel.

Istället var det Mjällby som fick sista ordet, i den 84:e matchminuten kunde inhoppande Mamudu Moro skicka in 2-2 målet bakom Mergim Krasniqi. Detta innebar att gästerna lyckades rädda poäng trots en man mindre. Dessutom är tabelläget för de bägge lagen helt oförändrat då ÖSK ligger kvar på kvalplats med Mjällby bakom sig.