Man gripen misstänkt för rån på Systembolaget

Vid klockan 13:05 på måndagen inträffade ett rån på Systembolaget i centrala Örebro. En man i 30-årsåldern ska gripits misstänkt för rånet.

· Publicerad: 9 augusti 2021 · 19.01.
Arkivbild: Martin Avedal

Det var vid klockan 13:05 på måndagen som polisen kunde gripa en man i 30-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för ett rån på Systembolaget i centrala Örebro.

Enligt uppgifter ska en väktare observerat hur mannen stulit en flaska med sprit på Systembolaget. När väktaren konfronterade mannen på Stortorget ska denne blivit aggressiv och börjat slå på väktarens händer. Detta då väktaren ska tagit tag i spritflaskan.

Annons ▾

Samtidigt kom en okänd man fram och hytte med ena armen riktad mot väktaren. Denne ska känt sig hotad och släppte då taget om flaskan så att den 30-årige sprittjuven kunde fly platsen. Men väktaren valde att ta upp jakten på mannen.

Under jakten hade väktaren telefonkontakt med en polispatrull som genom instruktioner kunde gripa den misstänkte tjuven. Mannen visade upp tecken på drogpåverkan och är förutom rån (motvärnsfallet) också misstänkt för ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

Den man som kom till den misstänktes hjälp och hotade väktaren är ännu inte identifierad skriver polisen på sin hemsida.    

FIKK - För att alla behövs