Ahmed Yasin uppges återvända till ÖSK

Sent på onsdagskvällen kom uppgifter att ÖSK kommer värva Ahmed Yasin som tidigare spelat i klubben, samtidigt har ÖSK gjort klart med två nya namn.

· Publicerad: 12 augusti 2021 · 10.18.
Ahmed Yasin i en match med ÖSK under 2015, Foto: Martin Avedal

Det var sent under onsdagskvällen som det kom uppgifter om att mittfältaren Ahmed Yasin är klar för ÖSK. Detta uppger Expressen som skriver att 30-åringen förväntas att skriva på ett kontrakt säsongen ut.

Ahmed Yasin föddes i Bagdad 1991 och har fått sin fotbollsuppfostran i den klassiska Örebroklubben BK Forward. Han representerade klubbens A-lag mellan 2008-2010 innan han 2011 lämnade för ÖSK.

Annons ▾

Ahmed Yasin har spelat i AIK och BK Häcken

I ÖSK spelade Ahmed Yasin fram till 2015, innan han lämnade klubben för spel i danska Århus. Totalt blev det 10 mål på 89 matcher i Örebroklubben. Därefter har Yasin vid två tillfällen återvänt till Sverige och Allsvenskan, först för spel i AIK sen i BK Häcken.

Den senaste klubben han representerade var turkiska Denizlispor, han har också representerat det irakiska landslaget. Under våren och sommaren 2021 har det ryktats en hel del om att han ska återvända till ÖSK. Nu uppger alltså Expressen att detta kommer att ske inom kort.

Samtidigt har ÖSK under onsdagen och torsdagen gjort klart med två nya spelarförvärv. Sent på onsdagskvällen kunde klubben bekräfta att de lånar den nigerianske anfallaren Richard Emeka Friday. Samt att man under torsdagen värvat den brasilianske anfallaren Patrick Luan.

FIKK - För att alla behövs