ÖSK kryssade mot Sirius när Hamad debuterade

ÖSK tog emot Sirius på Behrn Arena under söndagen, matchen slutade 1-1 efter att gästerna i andra halvlek gjort mål på straff.

· Publicerad: 22 augusti 2021 · 21.59.

Söndagen den 22 augusti tog Örebro emot Sirius hemma på Behrn Arena. Detta var en viktig match i botten för de bägge lagen som slåss för att undvika nedflyttning eller kval. När domaren blåste av stod det 1-1 på resultattavlan.

Det här var också ÖSK:s prestigevärvning Jiloan Hamads debut i sin nya klubb. Han fick se ÖSK inleda matchen med ett tidigt mål. Redan i den andra minuten kunde Deniz Hümmet skicka in 1-0 och ge sitt lag ett drömläge inför fortsättningen av matchen.

Annons ▾

Örebro såg rött och Sirius målade på straff

Trots det tidiga målet så blev ÖSK hårt tillbaka pressade under de första 20 minuterna. Det såg inte alls ut som att man hade ledningen då gästerna gång på gång skapade farliga anfall. Men mot slutet av första halvlek började ÖSK få upp sitt spel men pausresultatet blev dock bara 1-0.

I andra halvlek fortsatte Sirius att pressa men ÖSK kunde även de skapa lägen framåt. Dennis Collander som gjort ett par mål på slutet var återigen delaktig i anfallsspelet. I den 55:e minuten blåste domaren straff till Sirius, samtidigt blev Andreas Skovgaard utvisad. Christian Kouakou kunde därefter sätta straffen och kvittera matchen för gästerna.

Matchen slutade 1-1 och det var ett resultat som passade Sirius, de är i nuläget fyra poäng ner till kvalplats. Där ligger ÖSK, med enbart 13 inspelade poäng. Dessutom har man tappat poäng på lag de måste besegra. ÖSK har värvat bra men nu måste de prestera, annars blir det en mörk höst i Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs