KIF avgjorde på stopptid hemma mot Linköping

Måndagen 30 augusti tog KIF en tung seger hemma mot Linköping, matchen slutade 2-1 efter att Jessie Scarpa avgjort på stopptid.

· Publicerad: 30 augusti 2021 · 23.07.

KIF Örebro tog en efterlängtad seger hemma mot Linköping under måndagen. Laget hade inte vunnit sen i maj men kvällens seger satt långt inne. På stopptid kunde Jessie Scarpa nicka in bollen vilket betydde 2-1 till hemmalaget.

Inför matchen hade det gått tungt för KIF Örebro som enbart tagit en poäng sen hemmasegern mot Växjö den 22 maj. Detta har bidragit till att laget halkat ner i tabellen till den näst sista platsen. Bara Växjö var sämre, laget som KIF ironiskt nog slog sist de vann.

Annons ▾

Nyförvärvet Amanda Rantanen gjorde mål på Linköping

Gästande Linköping har haft en bättre säsong än KIF så här lång, man ligger på en sjätteplats men kryssade borta mot Piteå i förra omgången. Och under första halvlek såg hemmalaget betydligt piggare ut, både Heidi Kollanen och Jenna Hellstrom som missat mycket spel såg spelsugna ut.

Därför kändes inte heller KIF:s ledningsmål så speciellt orättvist. Amanda Rantanen som värvades som en ersättare till Karin Lundin kunde i andra halvlek sätta 1-0. Men Linköping genomförde ett par byten och kunde på en frispark kvittera genom Emma Lennartsson. Målen kom i den 49:e respektive 63:e matchminuten.

Efter gästernas mål föll KIF tillbaka och såg riktigt pressade ut. Linköping var nära att ta ledningen men istället var det hemmalaget och Jessie Scarpa som på stopptid kunde göra 2-1. Målet kom som en överraskning och en stor glädje utbröt i KIF-lägret efter att domaren blåste av.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs