EM-äventyret över för svenska volley-landslaget

Det svenska dam-volleybollandslaget är utslagna ur EM, storfavoriten Nederländerna blev försvåra i kvartsfinalen när matchen slutade 3-0.

· Publicerad: 31 augusti 2021 · 18.32.
Arkivbild: Martin Avedal

De har charmat en hel nation men idag tog det slut. Det svenska dam-volleybollandslaget förlorade i eftermiddagen mot storfavoriten Nederländerna. Matchen slutade 3-0 i set till de nederländska tjejerna.

Ledda av storstjärnan Isabelle Haak lyckades Sverige som var en av de sämre rankade lagen i EM överraska och gå till slutspel. Grundspelssegrar mot Finland och Rumänen följdes upp av en seger mot Bulgarien i åttondelsfinalen. Men i kvartsfinalen blev Nederländerna för svåra.

Annons ▾

En riktigt TV-sport

De svenska volleytjejernas äventyr i EM förvandlades till en riktigt Tv-underhållning, och den här framgången var precis vad sporten i Sverige behövde. Sverige är även kvalificerade till nästa EM då man slutade i topp åtta.

Det svenska dam-volleybollandslaget är också präglat av Örebroanknytning. I truppen återfanns Örebro Volleyspelarna Sofia Andersson och Elsa Arrestad, men också stjärn liberon Sofie Sjöberg. Förutom dem fanns även de f.d Örebrospelarna Linda Andersson och Diana Lundvall i laget.

FIKK - För att alla behövs