Så många blev antagna till polisutbildning i höst

Under måndagen kunde polisen gå ut med hur många som kommer påbörja utbildningar under hösten. Totalt har 924 personer antagits.

· Publicerad: 31 augusti 2021 · 10.00.
Polisen - Sommar
Arkivbild – Örebro Tribune

I dag påbörjar polisstudenterna sina utbildningar på lärosätena i Växjö, Borås, Malmö, Stockholm och Umeå. För distansutbildningarna är platserna nästan fyllda på samtliga lärosäten.

Totalt har 924 personer antagits till höstens utbildningsstart på polisutbildningarna. I juni påbörjade också 68 personer den funktionsinriktade polisutbildningen, detta skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Många söker sig till polisen

— Det är mycket positivt att så många vill bli polis och har antagits till våra olika polisutbildningar i höst. Vi kan även se att platserna till våren har börjat fyllas. De närmaste åren behöver vi bli fler poliser och vi utvecklar därför hela tiden vårt arbete så att ännu fler ska söka och antas till våra polisutbildningar, säger Eva Årestad Radner, nationell samordnare för grundutbildningen.

Tre veckor in på utbildningen fastställs det definitiva antalet på hur många som befinner sig i höstens utbildningsomgång. Utöver de antagna till nuvarande termin går ytterligare drygt 2 041 studenter grundutbildningen till polis, samt totalt 75 studenter den funktionsinriktade polisutbildningen.

Polisutbildningen går att söka när som helst under året och det är möjligt att söka till två terminsstarter under ett år. Till våren 2022 är i nuläget 436 preliminärt antagna.

FIKK - För att alla behövs