Örebro kommun öppnar upp sina seniorrestauranger

Örebro kommun meddelade att på måndag öppnar de upp sina seniorrestauranger igen, de har varit stängda pga Coronapandemin.

· Publicerad: 3 september 2021 · 18.18.
Arkivbild

Örebro Kommun kunde under fredagen meddela att de öppnar upp sina seniorrestauranger igen. Det var på grund av coronapandemin som kommunen fick stänga sina restauranger. På måndag den 6 september öppnar de igen för pensionärer.

Kommunens seniorrestauranger erbjuder lunch och kaffe till pensionärer. Restaurangerna ligger i anslutning till vård- och omsorgsboenden, trygghetsbostäder och seniorboenden.

Annons ▾

De äldre har blivit vaccinerade

Tack vare den höga vaccinationsgraden bland äldre kan seniorrestaurangerna åter igen öppna. Av invånarna som fyllt 65 år är 93 procent fullvaccinerade mot covid-19. Men givetvis är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna och bara komma till restaurangen om man är frisk.

Det är viktigt att hålla avstånd om det uppstår kö till serveringen. Handsprit finns tillgängligt och det kommer finnas skyltar om hur många som får sitta vid varje bord. Måltidspersonalen kommer lägga upp maten och salladen till gästerna.

I vanliga fall är anhöriga till pensionärer som gästar kommunens seniorrestauranger välkomna, men på grund av coronapandemin önskar kommunen att anhöriga lämnar platserna till de pensionärer som vill komma och äta.

FIKK - För att alla behövs