Ett sevärt Live at Heart – trots avskalat utbud

Under veckan som var ägde Live at Heart rum i Örebro, på grund av Coronapandemin var festivalen i år mindre än vanligt, men fortfarande sevärd.

· Publicerad: 5 september 2021 · 16.11.

Showcase-festivalen Live at Heart ägde rum under veckan och precis som hela nöjessverige så har festivalen påverkats av Coronapandemin. Årets upplaga var på grund av det mer avskalad än vanligt, men fortfarande fanns det mycket att se.

Live at Heart var i år koncentrerat runt det nybyggda Kulturkvarteret, och de nya fräscha lokalerna passade verkligen bra till ändamålet. Live at Heart kan fortfarande leverera en intim och nära upplevelse trots att utbudet av krogar var begränsade.

Annons ▾

Rumänsk rock och punkigt gult på Live at Heart

Trots Coronarestriktioner och en mindre upplaga känns Live at Heart som vanligt, här finns mycket bra att se men ändå hinner man inte bevaka allt. Variationen och utbudet är också bra, även om det känns väldigt inriktat på svensk indie-pop. Vilket i säg inte är dålig då det finns många bra indie-popband.

Festivalens höjdpunkt var de österrikiska Marina & The Kats som bäst kan beskrivas som en uppspeedad Bossa nova. Även det rumänska rockbandet Royal Unknown Artist var en fröjd att se. Värt att notera var även det svenska bandet Gula Gången som bjöd på en lättsam poppunk.

Här nedan följer ett par bilder från årets upplaga av Live at Heart. Örebro Tribune var på festivalen under fredagen samt lördagskvällen. Bilderna i ordning från vänster är Billy Momo (1), Marina & The Kats (2) Julia Jonas (3), Gula Gången (4-5), Clara Alm (6), Royal Unknown Artist (7-8), The Mommyheads (9) samt Ljushuvud (sista bilden längst ner till höger).

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs