Besked från Regeringen – Publiktaket slopas

Den 29 september slopas publiktaket på evenemang både utom -och inomhus. Detta kunde regeringen under tisdagseftermiddagen bekräfta.

· Publicerad: 7 september 2021 · 17.06.

Idag kom ett av de mest efterlängtade beskeden från regeringen. Från och med den 29 september slopas publiktaket på evenemang både utom -och inomhus. Det innebär t.ex att idrottsklubbarna kan fylla sina arenor igen.

— Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta och har därför rekommenderat regeringen att nästa steg kan tas den 29 september, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Annons ▾

Detta innebär att det i oktober kommer vara första gången sen mars 2020 som de svenska hockeyligorna kommer ha fullt på sina matcher. Även övriga idrottsligor som tex de svenska fotbollsligorna kommer kunna välkomna tillbaka sin publik i stora skalor.

Förslag på Covid-pass

Samtidigt som begränsningarna tas bort kommer regeringen ta fram ett förslag på hur Covid-pass kan användas för de allra största evenemangen. Frågan har varit aktuell då flera arrangörer i Sverige börjat diskutera saken. Folkhälsomyndigheten fortsätter också att motivera befolkningen till att vaccinera sig.

— Vaccination är det mest effektiva verktyget vi har. Det viktiga arbetet med att nå personer och grupper som ännu inte har vaccinerat sig måste därför fortsätta, säger Johan Carlson.

FIKK - För att alla behövs