Ny tung förlust för ÖSK när Varberg vann

ÖSK tog under måndagen den 13 september emot Varberg på Behrn Arena, matchen slutade 0-3 till gästerna som bland annat fick spela med en man mer.

· Publicerad: 13 september 2021 · 23.24.

Krisen bli bara värre i ÖSK, ikväll förlorade man tungt hemma på Behrn Arena mot Varberg. Gästerna vann med 0-3 efter att ÖSK i första halvlek fått backen Nasiru Moro utvisad. ÖSK ligger fortfarande näst sist i den allsvenska tabellen.

I och med förlusten har ÖSK i nuläget fem poäng upp till säker mark, som innehas av Degerfors. Där i mellan ligger Mjällby på kvalplats, tre poäng före ÖSK som har 13 pinnar. Dock har ÖSK enbart tagit två poäng på de fem senaste omgångarna och nästa match är mot Norrköping borta.

Annons ▾

Varberg sköt tre mål i andra halvleken

Det började dock bra för hemmalaget, man pressade på bra under första halvlek. Varberg fick till än början inrikta sig på försvar. Dennis Collander och Richard Friday såg spelsugna ut. Men i den 24:e matchminuten blev Nasiru Moro utvisad efter att ha skallat Robin Tranberg, en situation som kom att bli avgörande.

Varberg flyttade upp spelet medan ÖSK helt tappade det övertag man hade. Gästerna var också nära på att ta ledningen under första halvlek men sköt utanför trots öppet mål. Första halvlek slutade 0-0 men i andra skulle Varberg gå på knock och gjorde tre raka mål, Samuel Karlsson Adjej, Oliver Stanisic och Alexander Johansson gjorde målen.

Det sista målet kom på stopptid, detta efter att ÖSK trots en man mindre på planen försökt få in ett mål. Men Varberg kunde utnyttja att ha en mer på plan och gjorde tre raka mål, det första kom redan i den 53:e matchminuten. I och med segern gick Varberg upp till en åttondeplats i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs