Petr Zámorský återvänder till Örebro Hockey

Petr Zámorský återvänder till Örebro Hockey, detta kunde klubben under fredagen bekräfta. Han har under två veckor tränat med laget.

· Publicerad: 17 september 2021 · 19.10.
Arkivbild: Martin Avedal

Idag blev det klart att Petr Zámorský återvänder till SHL och spel i Örebro Hockey. Den 29-årige tjecken har tränat med laget under två veckor och idag presenterade klubben honom som ett nyförvärv.

— Vi har gillat det vi sett av Petr nu när han har tränat med laget i två veckor. Vi tycker att han har utvecklats sedan sin tidigare sejour i Örebro och tillsammans med tränarna ser vi en stor potential i hans spel. Nu ansluter Petr till laget under måndagen och vi ser framemot att se honom i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Petr Zámorský har tidigare spelat i Örebro

Petr Zámorský är inte okänd för Örebropubliken, den tjeckiske backen spelade i klubben mellan 2015 och 2017. I slutet av säsongen 2014/2015 blev han inlånad från New York Rangers. Under 2015/16 gjorde han 10 matcher i NHL-klubbens farmalag innan han återvände till Örebro, då blev det 76 matcher och 33 poäng på två säsonger.

— Jag är väldigt glad att komma tillbaka till Örebro. Jag har bara fina minnen från min tid i klubben och staden. Jag är laddad att ansluta till laget på måndag och vara med på en spännande resa, säger Petr Zámorský på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs