ÖSK tog blytung seger i bottenmötet mot Östersund

ÖSK tog ikväll viktiga poäng i bottenstriden efter att slagit Östersund på hemmaplan med 2-0, Nordin Gerzic och Martin Broberg gjorde varsitt mål.

· Publicerad: 22 september 2021 · 22.52.

Det var länge sen sist, den andra augusti för att vara precis. Men ikväll tog ÖSK sin fjärde seger för säsongen. På hemmaplan kunde man besegra bottenlaget Östersund med 2-0, stor matchhjälte blev Nordin Gerzic som gjorde mål i den 84:e matchminuten.

Det var två av allsvenskans för tillfället sämsta lag som onsdagen den 22:e september skulle försöka krympa avståndet upp till säker mark. Även om Östersund kom från en imponerande seger mot Elfsborg var poäng ett måste även ikväll. ÖSK var i samma sits med enbart en poäng till godo på bottenlaget och riktigt dålig form.

Annons ▾

ÖSK sänkte Östersund i slutminuterna

Det var inte någon underhållande historia under första halvlek, de bägge lagen delade på var sin farlig målchans framför målet. Men det märktes tydligt att det var ett bottenmöte. Östersund kunde knappt passa bollen medan ÖSK hade otroligt svårt att komma till avslut trots många bollvinster.

I andra halvlek när matchen stod och vägde genomförde ÖSK två viktiga byten. Först kom Jake Larsson in och därefter veteranen Nordin Gerzic. Larsson såg pigg ut och drog igång många anfall på sin kant. Ett av de lyckades ställa till med oreda framför Östersunds mål och Gerzic kunde trycka in 1-0 bakom målvakten Keita.

Samtidigt som Gerzic byttes in kom även Martin Broberg in. Han har varit hårt drabbad av skador de senaste åren och kom att punktera matchen med sitt 2-0 mål på stopptid. Förmodligen ett av de skönaste målen han gjort i karriären. Trots segern ligger fortfarande ÖSK näst sist i tabellen, dock en poäng bakom Mjällby som spelar imorgon. För Östersund ser det dock hopplöst ut, 6 poäng upp till säker mark.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs