Ica återkallar grillchips – kan innehålla dillchips

Ica kunde under måndagen meddela på sin hemsida att de återkallar sin produkt ICA Grillchips, detta då det kan innehålla Dillchips i den.

· Publicerad: 27 september 2021 · 19.33.
Foto: Ica

Livsmedelsjätten Ica meddelade under måndagen att de återkalla deras grillchips, detta då de kan innehålla dillchips. ICA Dillchips innehåller allergenen mjölk vilket då inte framgår av etiketten och utgör därmed en fara för konsumenter allergiska mot mjölk, skriver man på sin hemsida.

— Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Annons ▾

Ica uppmanar kunder att lämna tillbaka produkten

Ica meddelar också incidenter som denna utreds noggrant och en åtgärdsplan med förebyggande åtgärder tas fram och följs sedan upp. Tillsynsmyndighet Solna stad och Livsmedelsverket har informerats.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00.

FIKK - För att alla behövs