Örebro Hockey förlorade hemma mot Malmö

Lördagen den 2 oktober tog Örebro Hockey emot Malmö i Behrn Arena, det var första gången på länge som det var över 5000 i hallen.

· Publicerad: 2 oktober 2021 · 20.14.

Lördagen den 2 oktober var det äntligen dags för Örebro Hockey att få spela i ett fullpackat Behrn Arena igen. Det var första gången sen Coronarestriktionernas intog som det var över 5000 på läktaren. Hockeyfesten kom dock av sig när gästade Malmö vann med 4-3.

Inför matchen hade det gått relativt tungt för Örebro, en seger och fyra poäng på lika många spelade matcher. Värt att notera är att Örebro pga flyttade matcher hade spelat tre raka bortamatcher mot bra motstånd. Nu när det var hemmamatch igen fanns förhoppningarna om en seger mot Malmö.

Annons ▾

Stark andra period avgörande för Malmö

Det är något som inte fungerar i Örebro, att man vunnit en av fyra matcher är ingen slump. Mot Malmö vart detta tydligt igen, första perioden var jämn men gästerna såg hungrigare ut. Lance Bouma kunde ge gästerna ledningen i powerplay och resultatet 0-1 stod sig perioden ut.

I andra kunde gästerna punktera matchen, Pathrik Westerholm satte Malmös andra mål men Christopher Mastomäki skickade in en reducering för Örebro. Hemmalaget kändes inte hundra, positioneringarna och passningarna stämde inte och Malmö kunde genom Ponthus Westerholm och Lars Bryggman sätta både 1-3 och 1-4 innan perioden var slut.

I den tredje perioden spelade gästerna på resultatet och mot slutet lyckades Örebro ändå skapa en liten spänning genom att göra två mål. Först sköt Gustav Backström sitt första mål för säsongen, sen kunde Rodrigo Abols göra sitt första mål. Men Örebro kom inte närmare än till 3-4. Detta innebär att Malmö vann matchen och i skrivande stund ligger Örebro sist i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs