Nu kan personer som är 80+ boka tid för en tredje dos

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera en tredje dos vaccin mot covid-19, detta kunde man läsa om under måndagen.

· Publicerad: 5 oktober 2021 · 18.26.

Det var under måndagen som beskedet kom att det nu går att boka ett besök för att ta en tredje dos vaccin. Detta skrev Örebro Region Län om i ett pressmeddelande som skickades ut under gårdagen.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera en tredje dos vaccin mot covid-19 som påfyllnad för personer i följande grupper:

Annons ▾

  • Boende på SÄBO
  • Personer med hemsjukvård samt personer med hemtjänst beslutad av kommun.
  • Alla som är 80 år och äldre.

Dessa doser är det som erbjuds

Det ska ha gått minst sex månader sedan förra vaccinationstillfället. Region Örebro län erbjuder först och främst mRNA-vaccinet Spikevax (Moderna) och beroende på tillgång kan även mRNA-vaccinet Comirnaty ges (Pfizer-Biontech). Vaccinerna kan tas oberoende av vilket vaccin man fått vid de två tidigare doserna.

— För att vara garanterad en dos rekommenderar vi att man bokar tid via 1177.se, eller ringer vår telefonbokning på 019-602 80 00. Det finns även möjlighet att gå på drop-in i mån av vaccintillgång.

— Detta gäller samtliga personer över 80 år inklusive de som enbart har hemtjänst beslutad av kommunen. Bara de som bor på SÄBO eller har hemsjukvård kommer att få vaccin via kommunen, säger Stellan Johansson, vaccinationskoordinator i Region Örebro län.

FIKK - För att alla behövs