Örebro nollade Brynäs när förlustsviten bröts

Örebro Hockey tog en viktig seger när man nollade Brynäs hemma i Behrn Arena, det var lagets andra seger under säsongsinledningen.

· Publicerad: 7 oktober 2021 · 23.32.

Ingen Örebroseger har varit så efterlängtad som kvällens trepoängare mot Brynäs. Allt stämde i lagbygget, Robin Kovacs gjorde mål, försvaret var orubbligt och Jhonas Enroth spikade igen. Allt detta framför ett nästa fullsatt Behrn Arena.

Inför kvällens match kom Örebro till spel med en seger och fyra poäng på fem omgångar. Brynäs som förra säsongen hade det tungt har i inledningen varit bra och tagit 11 poäng. Men när de åkte hem från Örebro ikväll var det med en tung 4-0 förlust i bagaget.

Annons ▾

Jhonas Enroth nollade Brynäs

Det var många nyckelspelare som klev fram ikväll mot Brynäs, Örebros starka lag som förra säsongen gick till semifinal visade ikväll varför de egentligen är ett topplag. I första perioden inledde Oliver Eklind målskyttet och Robin Kovacs kunde öka på ledningen. Det var stjärnans första mål för säsongen.

I andra perioden tog Brynäs över och försökte få in en reducering men Jhonas Enroth var fantastisk. Samtidigt fick han bra hjälp av sitt försvar som styrde bort många puckar framför målet. Perioden blev mållös och Örebro kunde gå in i pausvila med en stabil ledning i ryggen.

I tredje perioden gjorde Brynäs ledda av en hungrig Anton Rödin ett sista försök att komma in i matchen. Men istället klev Örebros backstjärna Kristian Näkyvä fram och satte 3-0. I slutet av matchen kunde även Robin Kovacs lägga in pucken i tom kasse vilket betydde slutresultatet 4-0.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs