Vitor Gazimba lämnar ÖSK – Marcus Lantz ersätter

Vitor Gazimba lämnar ÖSK, detta kunde klubben under torsdagen bekräfta. Hans ersättare blir den förre Mjällbytränaren Marcus Lantz.

· Publicerad: 7 oktober 2021 · 23.40.

Under torsdagskvällen kunde ÖSK meddela att de entledigar Vitor Gazimba från sin post som huvudtränare i klubben. Som hans ersättare plockar de in Mjällbys förre tränare Marcus Lantz.

— Vi är inte en klubb som är känd för att vidta drastiska åtgärder men under rådande omständigheter är detta det rätta att göra. Vi har stor respekt för Vitor Gazimba, som är en mycket kompetent och hårt arbetande tränare, men resultaten har uteblivit trots omfattande förstärkning av spelartruppen. Vi är övertygade om att Marcus Lantz har egenskaperna att på kort tid skapa en förändring som vitaliserar vårt lag, säger Carl Pauly på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Vitor Gazimba blev huvudtränare under sommaren

Vitor Gazimba tog över rollen som huvudtränare i ÖSK under sommaren efter att Axel Kjäll fått en tjänst som fotbollschef i klubben. Men efter att de sportsliga framgångarna uteblivit väljer ÖSK att byta ut honom redan efter fyra månader.

— Vi gör bedömningen att det här ger oss möjligheter att ta fler poäng i kampen för ett nytt kontrakt. Läget är som alla vet prekärt och ett skifte på huvudtränarposten är en av flera åtgärder för att optimera förutsättningarna. Vi har tagit alldeles för få poäng, men vi tror på möjligheten att vända resultaten under de sista åtta matcherna, säger ordförande Carl Pauly.

ÖSK ligger för tillfället näst sist i den allsvenska tabellen, 6 poäng upp till kvalplatsen där länsrivalen Degerfors ligger. De bägge lagen kommer att mötas den 25 oktober på Behrn Arena, där innan kommer ÖSK åka till västkusten för att möta IFK Göteborg.

FIKK - För att alla behövs