Tidigt mål gav KIF-seger hemma mot Djurgården

· Publicerad: 9 oktober 2021 · 20.16.

Lördagen den 9:e oktober tog KIF Örebro emot Djurgården hemma på Behrn Arena. KIF Kunde vinna med 1-0 efter ett tidigt mål från Wilma Öhman, målet kom redan i den 5:e matchminuten men hemmalaget hade bud på fler mål.

Det här var andra mötet mellan de bägge lagen den här säsongen. Första gången de möttes var seriepremiären som spelades på Stockholms Stadion. Då vann Djurgården med 1-0, detta efter att bland annat Karin Lundin bränt en straff för KIF.

Annons ▾

KIF kunde hålla undan när Djurgården pressade

Det blev som sagt ett tidigt mål i matchen när Wilma Öhman sprang sig loss på vänsterkanten. Hon hade bara någon minut innan en liknade chans men då kunde Djurgården läsa spelet. Andra gången sköt hon in bollen i målet istället.

KIF kontrollerade matchen bra under både första och andra halvlek. Men ineffektiviteten blev tydlig och man hade svårt att ta vara på de chanser man fick. Även Djurgården kunde till och från skapa press emot KIF men Cecilia Rán Rúnarsdóttir var som vanligt stabil i målet.

Rúnarsdóttir skulle mot slutet av matchen göra sig stor när Djurgården pressade ner KIF på sin egna planhalva. För även om KIF stora delar av matchen pressade för ett till mål var det ändå Djurgården som var närmats kvittering på slutet. Men KIF kunde hålla undan och tog en ny viktigt trepoängare.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs