Örebro vann bottenmötet mot Linköping i Behrn Arena

Örebro Hockey tog under tisdagskvällen emot Linköping hemma i Behrn Arena, ett bottenmöte som Örebro kunde vinna med 3-2.

· Publicerad: 12 oktober 2021 · 23.27.

Tisdagen den 12 oktober tog Örebro Hockey emot Linköping i Behrn Arena. En match mellan två lag på den nedre delen av tabellen, vilket stundtals också syntes. Örebro kunde vinna med 3-2 efter att Rodrigo Abols sköt 3-1-målet i andra perioden.

Inför matchen var det som sagt två bottenlag som möttes, något som hemmalaget kanske inte hade räknat med innan säsongstarten. Det var dock ingen dålig match, tempot var högt där Linköping satte fart från start. Örebro såg bättre ut när de fick etablera press i anfallszon.

Annons ▾

Rodrigo Abols blev matchvinnare mot Linköping

Det skulle ta Örebro och Petr Zamorsky ca två minuter av första perioden att spräcka nollan, ett mål som var den tjeckiske backens första sen återkomsten i Örebro. På målet gjorde junioren Leo Carlsson sin första poäng.

Linköping som såg taggade ut i matchens inledning skulle kvittera genom Daniel Ljungman men Örebro kunde på nytt ta ledningen i slutet av perioden. Emil Larsson styrde in ett skott från Robin Kovacs. I andra perioden kunde Rodrigo Abols utöka ledningen till 3-1, hans andra poäng för matchen då han hade en assist på Larssons powerplaymål.

I tredje perioden fick Linköping in en tidig reducering genom Christoffer Ehn. Målet skulle skapa spänning i matchen men Örebro kunde hålla undan, även om gästerna på slutet pressade på för en kvittering. Matchen slutade 3-2 och Abols mål i andra perioden blev matchvinnande.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs