Ny nolla från Jhonas Enroth när Örebro tog andra raka

Torsdagen den 14 oktober tog Örebro Hockey emot Timrå i Behrn Arena, matchen slutade 3-0 efter att Jhonas Enroth hållit en ny nolla.

· Publicerad: 14 oktober 2021 · 23.17.

Örebro är tillbaka på det vinnande spåret efter att man ikväll nollat Timrå hemma i Behrn Arena. Man följde upp hemmasegern mot Linköping i tisdags med en 3-0 seger. Målvakten Jhonas Enroth höll sin tredje nolla för säsongen.

Timrå är tillbaka i SHL efter två säsongers frånvaro och starten på den nya säsongen såg bra ut. Men efter att par tunga förluster så har laget tappat formen och blev ett lättbyte för Örebro. Örebro som i och med segern nu har tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Annons ▾

Elias Ekström sköt det matchvinnande målet mot Timrå

Det blev en rätt så klar seger för Örebro, laget vann skotten med 38-19 och matchen med 3-0. Elias Ekström som igår skrev på en förlängning med Örebro Hockey skulle åtta minuter in i matchen sätta säsongens första mål. En period som spelmässigt ändå var rätt jämn.

I andra periodens första del pressade Örebro ner Timrå totalt i egen zon. Gästerna körde fast och kom knappt över blålinjen, det var mot slutet som de kunde etablera press mot Jhonas Enroth. Men Örebromålvakten var säkerheten själv i målet. Kristian Näkyvä kunde med mindre en två minuter kvar av perioden utöka ledningen till 2-0 genom ett mäktigt slagskott.

I tredje perioden fortsatte Enroth och Örebro att hålla Timrå borta från målprotokollet. När gästerna tog ut målvakten kunde Rasmus Rissanen skicka in trean i tom kasse. Detta var Timrås fjärde raka förlust och laget ligger näst sist i tabellen. Örebro som vänt sin negativa trend ligger i skrivande stund på en åttondeplats.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs