Örebro straffade Oskarshamn efter målexplosionen

Kvällens match mellan Örebro Hockey och Oskarshamn fick avgöras på straffar, Rodrigo Abols blev straffhjälte när Örebro vann med 5-4.

· Publicerad: 19 oktober 2021 · 23.47.

Det blev en spännande och målrik drabbning i Behrn Arena under tisdagen. Matchen mellan Örebro och Oskarshamn slutade 5-4 efter att Rodrigo Abols avgjort på straffar. Gästerna som under matchen tappade en 3-1 ledning kunde med 26 sekunder kvar kvittera till 4-4 och ta matchen till övertid.

Örebro hade inför matchen två raka hemmasegrar i Behrn Arena, men även en tung bortaförlust mot Leksand däremellan. Oskarshamn har under säsongsstarten spelat bra och varit i toppen av tabellen. Martin Filnader har skapat ett bra lag.

Örebro Hockey straffade Oskarshamn

Första perioden blev mål snål och inte så speciellt underhållande, Oskarshamn hade ett powerplay men utöver detta inget mer. I andra perioden exploderade matchen och gästerna kunde göra två mål i varsina powerplay. Målskyttar Patrik Karlkvist och Cameron Brace, Robin Kovacs skickade in en reducering men Brace var het och satte även 3-1.

Gästerna som hade kontroll på matchen släppte dock in Örebro, en bjudning till Elias Ekström innebär 2-3. Dessutom fick David Quenneville matchstraff efter att ha huvudtacklat Ekström. Örebro avslutade andra perioden och inledde den tredje med ett femminuters powerplay. Dock utan att få utdelning.

I tredje perioden kunde Örebro ta över och Petr Zamorsky kunde skicka in kvitteringen innan Nick Ebert dundrade in ledningsmålet i powerplay. Hemmalaget hade vänt och var nu i förarsätet , men Oskarshamn kunde med 26 sekunder kvar kvittera genom Kim Rosdahl. För Örebro slutade det dock bra efter Rodrigo Abols avgjort i straffläggningen.