W.A.S.P. kommer till Conventum i Örebro den 22 april

Den sjätte juni 2022 firar W.A.S.P., ett av världens mest ökända och kontroversiella hårdrocksband, 40 år. Detta firas en med stor turné med inte mindre än 11 konserter i Sverige.

· Publicerad: 26 oktober 2021 · 16.25.
w.a.s.p.

Få band i rockhistorien har orsakat så mycket kärlek, hat och andra känslor som W.A.S.P. Ändå sedan starten på de små klubbarna i Los Angeles fram till bannlysningar från att spela live i flera länder har deras unika kombination av chock och rock gjort att religiösa organisationer, parlament och till och med senaten i Washington D.C. gjort vad de kan från att hindra dem att sälja skivor och stå på scen.

Gruppens bildare och frontman Blackie Lawless har lett gruppen som sångare och huvudsakliga låtskrivare sedan början. Hans unika sätt har tagit gruppen till stjärnstatus över hela världen med miljontals sålda skivor och utsålda konserter i fyra decennier.

Annons ▾

Tillsammans med basisten Mike Duda – som varit i bandet i 26 år – och gitarristen Doug Blair – som varit i bandet i 18 år – och trummisen Aquiles Priester kommer Blackie att ta publiken tillbaks till där det hela startade med en scenshow som många aldrig fick chansen att uppleva.

Nu har du möjligheten att tillsammans med W.A.S.P. ta dig tillbaks till början!

W.A.S.P under en konsert på Conventum 2017, nu kommer bandet tillbaka. Foto: Martin Avedal

Blackie Lawless hälsar er välkomna med följande ord:

For the W.A.S.P. 40th Anniversary World Tour we’re going back to the beginning. We’re taking the show back to where it all started. Complete with all the fire and all the blood that shocked the world the first time.
We only did this type of show on the first world tour and never did it again…until now! I’m gonna scream and I’m gonna bleed, cause I Wanna be Somebody! We’re taking everybody back…back to the beginning!

Turnédatum:

 • 12 april 2022: Malmö, Moriskan
 • 13 april 2022. Huskvarna, Folkets Park
 • 14 april 2022: Sundsvall, Sporthallen
 • 15 april 2022: Umeå, Idun
 • 20 april 2022: Gävle, Gasklockorna
 • 21 april 2022: Eskilstuna, Lokomotivet
 • 22 april 2022: Örebro, Conventum Kongress
 • 23 april 2022: Karlstad, Nöjesfabriken
 • 28 april 2022: Stockholm, Fållan
 • 29 april 2022: Norrköping, Flygeln
 • 30 april 2022: Göteborg, Trädgårn

Biljetter släpps den 29 oktober 10.00 på www.tadc.se.

FIKK - För att alla behövs