KIF slog Piteå i säsongens sista hemmamatch

KIF Örebro vann sista hemmamatchen för säsongen när man slog Piteå med 2-1, målskyttar blev Emilia Pelgander och Heidi Kollanen.

· Publicerad: 1 november 2021 · 23.02.

KIF Örebro spelade under måndagen sin sista hemmamatch för säsongen när man tog emot Piteå. Det blev även en seger då man vann med 2-1. Dock kunde blivit många fler mål, speciellt under första halvlek.

Serien var inför matchen redan avgjord, det som fortfarande står på spel är dock platser i ett Europaspel. Men det är sen tidigare klar att Växjö som enda lag åker ut medan Rosengård har vunnit SM-guld igen. Gästande Piteå låg inför matchen näst sist med 16 inspelade poäng.

Annons ▾

Emilia Pelgander gav KIF ledningen mot Piteå

Det var KIF som satte fart från start och kunde pressa ner Piteå på nedre delen av planhalvan. Utdelningen skulle också komma när 17-åriga Emilia Pelgander sköt in ett 1-0 i den 12:e matchminuten. KIF hade också bjud på flera målchanser då även Jenna Hellstrom var framme ett par gånger under första halvlek.

I andra halvlek fortsatte KIF att skapa press och i den 71:e matchminuten kunde Heidi Kollanen skicka in 2-0 till KIF. Piteå var inte ofarlig och hade under vissa stunder av matchen skapat ett par bra lägen. I den 83:e matchminuten kom reduceringen för Piteå, målskytt Hanna Andersson.

KIF kunde tillslut vinna matchen med 2-1 och avslutade med en seger på hemmaplan. Men det är inte över för klubben, på lördag spelas sista omgången i damallsvenskan. Om KIF bortaslår Vittsjö samtidigt som Kristianstad och Eskilstuna förlorar slutar man på en tredjeplats i tabellen. Och det är inte fy skam då det kan innebär Europaspel.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs