Jonas Arntzen straffade Skellefteå – ny hemmaseger

Örebro Hockeys hemmasvit är intakt efter att de slagit Skellefteå på straffar, matchen slutade 3-2 efter att Jonas Arntzen och Robin Kovacs klivit fram.

· Publicerad: 4 november 2021 · 23.38.

Örebro Hockey har under säsongen varit ett av seriens starkaste hemmalag. Ikväll tog man sin sjunde raka seger i Behrn Arena, detta efter att man vann på straffar mot topplaget Skellefteå. I straffläggningen klev Jonas Arntzen fram och räddade tre straffar.

Örebro har också visat upp en annan mental styrka på slutet, man tar alltid på poäng oavsett hur de spelar. Under stora delar av matchen var gästande Skellefteå rent spelmässigt bättre, framför allt i första perioden då man hade bud på fler mål än de som man gjorde. Man hade tre träffar i ramverket.

Annons ▾

Jonas Arntzen straffade Skellefteå

Skellefteå skulle ta ledning under första perioden genom Måns Forsfjäll och som tidigare har sagt så var det en period som gästerna styrde, men trots spelövertag så stod det bara 0-1. Örebro skulle först i andra perioden bryta mönstret, Robin Kovacs kunde kvittera efter en snygg passning från Christopher Mastomäki.

Ett par minuter senare skulle Örebro slå till igen, denna gång var det Jani Lajunen som skickade in pucken i powerplay. Det var finländarens fjärde mål på de fem senaste matcherna och betydde att Örebro tog med sig en ledning in i pausvilan. Man hade vänt matchen och ledde med 2-1.

Skellefteå försökte i tredje perioden att få in en kvittering men Örebro stängde ner dem bra, det var först med några minuter kvar som Linus Karlsson sickade in 2-2 till gästerna. I förlängningen var det återigen Skellefteå som dominerade men de räckte inte till, istället kunde Jonas Arntzen rädda tre straffar medan Robin Kovacs satte den avgörande straffen vilket innebar att Örebro vann med 3-2.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs