Örebro vann dramatisk match mot Färjestad

Örebro Hockey tog sin åttonde raka hemmaseger under lördagen, detta efter att man besegrat Färjestad med 3-2 efter att ha vänt ett underläge på 0-2.

· Publicerad: 6 november 2021 · 22.28.

Örebro Hockey tog sin åttonde raka hemmaseger när man under lördagen slog Färjestad med 3-2. Det blev en dramatisk och tuff tillställning i ett utsålt Behrn Arena. Örebro vände ett 0-2 underläge till 3-2 efter två mål från den nye lagkaptenen Rodrigo Abols.

Under sin långa hemmasvit har Örebro visat upp en mental styrka, trots brister i spelet och spelmässigt bättre motstånd har Örebro lyckats ta poäng. Ikväll mot Färjestad visade man upp samma styrka när man vände underläget man hamnade i tidigt.

Annons ▾

Rodrigo Abols och Nick Ebert klev fram mot Färjestad

Det blev något av en mardrömsöppning för Örebro, Färjestad som varit ojämna under säsongen skulle tidigt ta ledningen. Redan efter två minuter kunde Gustav Rydahl skicka in pucken i spel 4 mot 3. När förre Örebrospelaren Daniel Viksten satte 0-2 på straff såg det mörkt ut för Örebro, ingenting stämde på isen.

Men med ca 30 sekunder kvar av första perioden kom reduceringen, lagkapten Rodrigo Abols skickade in 1-2 till Örebro. Ett mentalt viktigt mål, när sedan Örebro fick ett powerplay tidigt i andra perioden klev han fram igen. Det tog ca 30 sekunder för Abols att skicka in sitt andra mål för kvällen.

Örebros kvittering i andra perioden stod sig även in i tredje. När matchen stod och vägde klev backstjärnan Nick Ebert fram och skickade in 3-2. Färjestad skulle pressa för en kvittering och fick ett powerplay med ca två minuter kvar. Örebro stängde ner gästerna och den åttonde raka hemmasegern var ett faktum.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs