Superettan nästa för ÖSK – förlorade mot Hammarby

ÖSK spelar i Superettan nästa säsong, detta stod klart efter att laget förlorat borta mot Hammarby med 3-2, ÖSK ledde matchen vid två tillfällen.

· Publicerad: 7 november 2021 · 17.25.
Arkivbild

ÖSK Fotboll spelar i Superettan nästa säsong, detta stod klart efter att man under söndagen förlorat borta mot Hammarby. Slutresultatet blev 3-2 till hemmalaget som vid två tillfällen låg under i matchen.

ÖSK har under säsongen varit ett av seriens sämsta lag, flest insläppta mål och minst gjorda mål framåt, man har också förlorat 18 matcher än så länge, bara Östersund har förlorat fler. Men trots detta försökte ÖSK idag ta sista chansen men det gick inte hela vägen.

Annons ▾

Hammarby vände och vann

Örebro som behövde vinna tog också ledningen i matchen, sent i första halvlek styrde Björn Paulsen i bollen i eget mål som gav gästerna ledningen. Men under andra halvleken kvitterade Hammarby genom Simon Sandberg. Nahir Besara kunde på nytt ge ÖSK ledningen i den 64:e matchminuten.

Gästerna fick dock inte var glada länge för ledningsmålet, bara två minuter senare slog Akinkunmi Amoo till och kvitterade för Hammarby. I den 85:e matchminuten satte Gustav Ludwigson 3-2 vilket blev slutresultatet. Nu stod det klart att ÖSK definitivt åker ur Allsvenskan och spelar i Superettan nästa säsong.

För länets andra lag går det också tungt, Degerfors förlorade idag borta mot Häcken med 2-0. Man ligger i nuläget på kvalplats med två poäng upp till Halmstad, i nästa omgång tar Degerfors emot Hammarby, för nykomlingen är det inte än avgjort och hoppet lever. Men Degerfors kan mycket väl göra ÖSK sällskap i Superettan kommande säsong.

FIKK - För att alla behövs